Sebarkanlah salam sesama islam...

Friday, May 27, 2011

Zikir Akbar Arifin Ilham part 1 (of 8)

      AKU BERLINDUNG PADA ALLAH DARI SYAITAN YANG DIREJAM.
DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI.
YA ALLAH.. YA RABBANA.. HAMBA MEMOHON KEPADAMU.. BUKAKANLAH MATAHATI KAMI DARI BELENGGU HAWA NAFSU, BUKAKANLAH MATAHATI KAMI DARI SEGALA TIPUDAYA DUNIA, YA ALLAH.. BUKAKANLAH MATAHATI KAMI DARI DOSA-DOSA YANG MENUTUPINYA, YA ALLAH BUKAKANLAH MATAHATI KAMI DARI KEKUATAN SYAITAN YANG MENGUASAI...
      YA ALLAH.. BUKAKANLAH MATAHATI KAMI UNTUK MENERIMA NUR HIDAYAH MU, NUR RAHMAT MU, NUR MARGHFIRAH MU, AMPUNAN MU TERHADAP DOSA, DOSA.. DOSA... DOSA.... YANG KAMI LAKUKAN DALAM HIDUP INI. BUKAN SETAKAT KAMI YANG DUDUK DI SINI YA ALLAH... SELURUH MUSLIMIN DAN MUSLIMAT YANG ADA DI DUNIA INI. YA ALLAH.. KAMI MEMOHON MAKRIFAT SEHINGGA KAMI MAKIN MENGENAL MU.. KAMI CINTA PADA MU, KAMI IKHLAS PADA MU & KAU JADIKANLAH KAMI HAMBA YANG TAAT PADA MU YA ALLAH.


HUJAMKAN DALAM KALBU.. 3 KALI.. AL FATIHAH.............DOA.. DARI KELUARGA UNTUK KELUARGA.. SANGAT MUSTAJAB.
DOA ANAK KEPADA ORANG TUA.. SEPERTI DOA KU KEPADA ALLAH..(SABDA RASULULLAH S.A.W.)


HADIRKAN SEMUA KELUARGA KITA BERSAMA KITA... BAYANGKAN WAJAH MEREKA SATU PERSATU.. APA LAGI MEREKA YANG TELAH WAFAT...SUAMI, ISTERI, AYAH,IBU... LIHAT WAJAH MEREKA. ATUK , NENEK, SUNGGUH MEREKA MERASAKAN DOA KITA. MERTUA, KAKAK, ADIK.. ANAK-ANAK KITA.. LIHAT WAJAH-WAJAH MEREKA YANG LUCU-LUCU.. SEMUA SEKARANG DUDUK BERSAMA KITA.

YA ALLAH.. YA RABBANA.. HAMBA MEMOHON KEPADAMU.. HIDAYAH MU UNTUK KELUARGA KAMI, RAHMAT MU UNTUK KELUARGA KAMI... SEHINGGA KELUARGA KAMI SALING MANYAYANGI, SALING MENGASIHI DUNIA AKHIRAT YA ALLAH...

YA ALLAH.. HAMBA MEMOHON MAAF YA ALLAH. AMPUNAN MU TERHADAP DOSA, DOSA, DOSA, DOSA KELUARGA KAMI YA ALLAH. YA ALLAH, HAMBA MOHON PERLINDUNGAN MU, AGAR KAMI SELAMAT DARI FITNAH DUNIA YA ALLAH.

YA ALLAH, HAMBA MEMOHON  MAKRIFAT MU SEHINGGA KELUARGA KAMI MENJADI KELUARGA SAKINAH, MAWADDAH WA RAHMAH DUNIA AKHIRAT YA ALLAH.


2 KALI .. ALFATIHAH..

Dari Anas bin Malik ra, dari Nabi saw, beliau bersabda: 
"Tidaklah (sempurna) iman seseorang di antara kalian hingga dia mencintai saudaranya sebagaimana dia mencintai dirinya sendiri". 

(H.R.Bukhari dan Muslim). 

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Burdah selawat.

Loading...

Ust. M. Arifin Ilham.

ikimfm on-line

surah-surah lazim.

Loading...

Azmil Mustafa.

Loading...

Tafaqquh Fiddin.

Loading...

Ahmed Saud.

Loading...

Ustaz Azhar Idrus

Loading...

KH. ZAINUDDIN MZ.

Loading...

Bacaan Al Quran Yang Merdu.

Loading...

Syeikh Muhammad Nuruddin bin Haji Marbu bin Abdullah Thayyib al-Banjari.

Loading...

USTAZ ABDULLAH YASIN.

Loading...

Riyadh - Akhil Hayy.

Loading...

Ust. M. Arifin Ilham.

Loading...

Ust. Tuan Ibrahim Tuan Man.

Loading...